FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Magdalena Soszyńska - Michno i Kamila Kajak Strona Główna
->
Dieta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Uwaga !
----------------
Ważne
Zegarek
Regulamin
Władza forum!
Ważne daty dla forum
Wydarzenia z kraju i ze świata!
----------------
EURO 2008
Użytkownicy
----------------
.
Przedstaw się nam
Więcej o nas
Kontakt
Nasze Zdjęcia
Nasi przyjaciele
Rozmowy
Zabawy
Muzyka
Reklama
Problem
Świat Magdy Soszyńskiej-Michno
----------------
.
Biografia Magdy
Newsy
Osiągnięcia
Partnerzy
Galeria
Filmy
Prasa
Grafika
Rozmowy o Magdzie
Taniec z Gwiazdami
Świat Kamili Kajak
----------------
.
Biografia Kamili
Newsy
Osiągnięcia
Partnerzy
Galeria
Filmy
Prasa
Grafika
Rozmowy o Kamili
Taniec z Gwiazdami
Tancerki
----------------
.
Alessia Surova
Dominika Kublik-Marzec
Aneta Piotrowska
Blanka Winiarska
Kinga Jurecka
Nina Tyrka
Anna Głogowska
Amy Bennett
Edyta Herbuś
Inne tancerki
Tancerze
----------------
.
Cezary Olszewski
Łukasz Czarnecki
Stefano Terrazzino
Rafał Maserak
Robert Kochanek
Żora Korolyov
Inni tancerze
Taniec z Gwiazdami
----------------
.
Jury
Prowadzący
Tańce
Ankiety
Grafiki
Archiwum
You can Dance
----------------
.
Uczestnicy I edycji
Uczestnicy II edycji
Jury
Prowadząca
Tańce
Ankiety
Grafiki
Gwiazdozbiór
----------------
.
Aktorki
Aktorzy
Wokalistki
Wokaliści
Sportowcy
Inne Gwiazdy
Grafiki
Telewizja
----------------
.
Filmy
Seriale
Jak Oni Śpiewają?
Gwiazdy tańczą na Lodzie
Jaka to Melodia?
Kobiety
----------------
.
Uroda
Kosmetyki
Biżuteria
Dieta
Rodzina
Mężczyźni
Porady
ShoutBox
----------------
.
GG
Polecamy:
----------------
.
Filmik
----------------
.
Magda i Pudzian-Freestyle
Komentarz
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
AgataLANGEN
Wysłany: Nie 17:26, 05 Wrz 2010
Temat postu: M. MONTIGNAC. Był otyłym francuskim POLITOLOGIEM !!
BH.505. ****4.
Wpisz sobie w Google ____:
MONTIGNAC w TVN.
a. ADRES____:
http://www.wprost.pl/ar/?O=90310
b. ADRES____:
http://zdrowie.onet.pl/1624992,2040,,,,niesmiertelny_montignac,styl_zycia.html
MM.4. ADRES____:
http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/INDEKS-GLIKEMICZNY-To-B%C5%81%C4%98DY-merytoryczne-i-NIEprawdy-BIOLOGICZNE-12325
AgataLANGEN
Wysłany: Sob 12:25, 26 Cze 2010
Temat postu: M. MONTIGNAC; był POLITOLOGIEM. IG to BŁĘDY i NIEprawdy !!
42.TEMAT.
TRAGIFARSA dla otyłych, i NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH !!
PODPOWIEDŹ:
Na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości dotyczące zwalczania nadwagi i otyłości, również opanowania poziomu cukru w cukrzycy typu 2, także eliminacji bólów kręgosłupa znajdziesz odpowiedzi w książce, pt._______:
PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w
XXI wieku.
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.
JA TĘ KSIĄŻKĘ CZYTAŁAM WIELOKROTNIE. POUKŁADAŁAM SOBIE WG NIEJ DIETĘ:
To łatwe. Pamiętaj, że GŁÓD odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i utrzymała tenże poziom we krwi przez parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec; CHLEB typu KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej oczywistości i prostocie, odkryciem naukowców z krakowskiego instytutu: IRL KRAKÓW. Jest w nim odpowiednia (bardzo duża) ilość ok. 80% węglowodanów, tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu.
PROBLEM PODSTAWOWY DLA CIEBIE, TO FAKT:
Iż, nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go ugotować i upiec, sama np. 1 x na 2 tygodnie.
GDY ZAPOZNASZ SIĘ Z TREŚCIĄ KSIĄŻKI, TO JEJ STRONY WYJAŚNIĄ CI:
Sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie. Omówiona jest też na przykładach praktycznych i realnych ok. 5 stron ciekawego, merytorycznego tekstu cała metoda, OTYŁEGO mocno pana o nazwisku Michel Montignac, który "After studying Political Science and specializing in the Social Sciences" nie był ani lekarzem kardiologiem, ani ŻADNYM innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał NIC badać, nie musiał być logiczny, bo oczywiście nie jest. To właśnie On wylansował Twój INDEKS GLIKEMICZNY, o którym z nadzieją piszesz.
JEGO METODA, PANA POLITOLOGA MA BYĆ:
Przyjemna i miła, łatwa do psychicznej akceptacji. Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek NIE można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce wierzyć. Glukometr zakupiony w Internecie za ok. 40 zł, na pewno Ci pomoże w odrzuceniu teorii, JAKOBY: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można.
MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna !?
DOPRAWDY, Z UWAGI NA TO, IŻ BYŁ TO POLITOLOG:
To ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma medycyna i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog jednoznacznie głosił swoje teorie o IG (w tabelach masa błędów) od lat 80-tych. Jak Mu ufać ?! Można tylko wierzyć w nierealną Jego wizję, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam glukometrowi i medycynie. Wygrałam !!
TEN WŁAŚNIE PAN, MICHEL MONTIGNAC:
Stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty można spożywać bez, tak bez ograniczeń, a nadmiar spożytych pokarmów (masa tłuszczów i wysokich węglowodanów) organizm człowieka wydali zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią, naraził się w środowisku lekarskim na ŚMIESZNOŚĆ itd. itd.
Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Takich przykładów jest w tej TEORII tak wiele, że niejeden zespół KABARETOWY, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów.
CHOĆBY TEORIA TEGO OTYŁEGO PANA:
Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY,
a;
INDEKS GLIKEMICZNY,
to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
ZOBACZ TEŻ;
70. TEMAT:
MICHEL MONTIGNAC, był POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, jednak TAK !!
___:
http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/MICHEL-MONTIGNAC-jest-POLITOLOGIEM-nie-LEKARZEM-ale%C5%BC-TAK-10356
Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski instytut: IRL KRAKÓW.
WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU:
Produktów zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie na stronie internetowej;
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______:
http://www.instytutirl.com.pl/
42.TEMAT.
ENGLISH VERSION:
http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
AgataLANGEN
Wysłany: Wto 15:08, 13 Kwi 2010
Temat postu: INDEKS GLIKEMICZNY.
Indeks Glikemiczny. Błędy i NIEPRAWDY to standard w IG.
MM.4.
Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!
POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ; DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW:
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.
DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.
PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.
WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.
MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne.
PRZYKŁAD 1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.
PRZYKŁAD 2:
FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.
ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.
TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______:
PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w
XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.
DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW:
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.
NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).
ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.
PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!
KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK:
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY,
a;
INDEKS GLIKEMICZNY,
to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
ZOBACZ TEŻ;
Prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______:
PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w
XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______:
http://www.instytutirl.com.pl/
MM.4.
ENGLISH VERSION:
http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Theme
xand
created by
spleen
&
Forum
.
Regulamin